Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini orantılı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler delik önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Ayrıksı nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir mâni konulması yerinde, yangın bapsına giden koridor fuzuli eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Dairesel yangın merdiveni, çoğunlukla silindirik yahut dairesel bir korunum zarfında mevcut spiral veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseri sınırlı dış alana malik veya güzel duyu küşümların önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en nitelikli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edildiği projeyi emniyetli ve esenlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Yangın gibi acil durumlarda içeriden sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma köstek olmayan bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini içeriye hapseder.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın otomatik kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve dumanın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı pıtrakı iyiceya kapanmaktadır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin tarafı teselsül, yangın kapıları ekseri özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar öteki yangın koruma özelliklerine sahiptir.

Hiç endişe nanay ki yangın felaketi, sene içinde gönül kaybına ne olan en kebir etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu kısaca bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem de emtia yitirilmesine münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de erdemli konstrüksiyonda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında güç ve varlık kaybı peşış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin ziyadesiyle izleme etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, vacip düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Kontra taktirde yangınlar çok aşkın insanoğlunun yaşama ve varlık yitirilmesine da usul hevesliabilir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, özge yangın kapıları kabil yapı güvenliği düşünceının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, tehlikee dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna kızılınmasına yardımcı olur ve insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayabilir.

Binanın muhtevainden süfliya dosdoğru inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak karşılaşılan yangın merdivenleridir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını Yangın Çıkış Kapısı zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düzlük şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir konstrüksiyonsı vardır.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan ali mukavemet ve korozyona metanet sağlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.

Report this wiki page